Vargányás köles

Hozzávalók

  • 1 csomag köles (hántolt konyhakész)
  • 1 marék mirelit vargánya (kb. 10-15 dkg)
  • 6-8 szelet szárított vargánya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A kölest a leírás alapján megfőzzük (16-18 percet ír főzési időnek, de én csak 14-15 percig főztem, mivel a gombával is pároltam).
    2. Felaprítjuk a zöldhagymát, egy lábasba egy evőkanálnyi olívaolajra tesszük, egy csipet sóval megszórjuk és egy kicsit megfonnyasztjuk. Faldaraboljuk a mirelit és a szárított vargányát, majd rádobjuk. A köles főzőlevéből 4-5 evőkanálnyit ráöntünk, és néhány perc alatt készre pároljuk.
    3. Majd hozzáadjuk a kölest, jól összekeverjuk és egy-két percnyi párolás után belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről, és salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Készíthető csiperke gombával is.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek