Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányaleves vajgaluskával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg szeletelt vargányagomba (fagyasztott)
  • 25 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • friss petrezselyemzöld
  • A vajgaluskához:
  • 1 kis tojás
  • 2 dkg puha vaj
  • liszt - amennyit felvesz

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket kis kockákra, a hagymákat finomra aprítom.

Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró levessel előbb kikeverve hozzáöntöm a leveshez, és együtt forralom lassan.

A galuskatésztát összekeverem, és a forró levesbe mártott kiskanállal kis galuskákat szaggatok a levesbe, majd petrezselyemmel meghintem, együtt rövid idegig lassan forralom, és rövid pihentetés után forrón tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss