Elkészítés: A zöldségeket kis kockákra, a hagymákat finomra aprítom.
Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.
Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró levessel előbb kikeverve hozzáöntöm a leveshez, és együtt forralom lassan.
A galuskatésztát összekeverem, és a forró levesbe mártott kiskanállal kis galuskákat szaggatok a levesbe, majd petrezselyemmel meghintem, együtt rövid idegig lassan forralom, és rövid pihentetés után forrón tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre