Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányakrémleves

default user icon
MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

 

1.

Daraboljunk fel 2-2 db burgonyát, sárga- és fehérrépát, valamint 1/2 db zellert. Szeleteljünk fel 15 dkg vargányát, és pároljuk meg 5 dkg vajon. Néhány szeletet tegyünk félre a díszítéshez.

2.

Tegyük az edénybe az összes zöldséget, szórjuk meg 1 tk őrölt köménnyel, és pirítsuk együtt néhány percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, sózzuk meg, és főzzük 1 órán keresztül.

3.

Ha elkészült, turmixoljuk össze, és szűrjük át egy másik lábosba. Adjunk hozzá 2,5 dl tejszínt, ízesítsük sóval, 1 tk ecettel, és melegítsük át. Kockázzunk és pirítsunk kenyeret, és aprítsunk fel 3 szál kaprot. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss