Vargányakrémleves

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 1-1 db sárga- és fehérrépa
  • 0,5 zeller
  • 15 dkg vargánya
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tk ecet
  • 3 szál kapor
  • pirított kenyérkocka

Elkészítés

     

    1.

    Daraboljunk fel 2-2 db burgonyát, sárga- és fehérrépát, valamint 1/2 db zellert. Szeleteljünk fel 15 dkg vargányát, és pároljuk meg 5 dkg vajon. Néhány szeletet tegyünk félre a díszítéshez.

    2.

    Tegyük az edénybe az összes zöldséget, szórjuk meg 1 tk őrölt köménnyel, és pirítsuk együtt néhány percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, sózzuk meg, és főzzük 1 órán keresztül.

    3.

    Ha elkészült, turmixoljuk össze, és szűrjük át egy másik lábosba. Adjunk hozzá 2,5 dl tejszínt, ízesítsük sóval, 1 tk ecettel, és melegítsük át. Kockázzunk és pirítsunk kenyeret, és aprítsunk fel 3 szál kaprot. 

Tálaljuk a forró levest kaporral megszórva és a kenyérkockákkal díszítve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek