Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányakrémleves camembert sajttal

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vargányagombát feldaraboljuk. Egy közepes lábosban felhevítjük az olívaolajat, és aranybarnára pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a felszeletelt gombát. 5-10 percig lassú tűzön pároljuk, hogy illatos és zamatos legyen. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a joghurtot, és sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel ízesítve újabb 5-10 percig főzzük. Ha megfőtt, turmixgéppel krémlevest készítünk belőle. A camembert sajtot felszeleteljük, és a forró leves tetejére szórva tálaljuk.

Megjegyzés

A vargányagombát helyettesíthetjük csiperkével is. Ilyenkor jót tesz az ízének, ha a krémlevesbe 1-2 szárított vargányagombát szórunk, és néhány percig még együtt főzzük.

Energia: 238 kcal
Fehérje: 13,8 g
Zsír: 15,6 g
Szénhidrát: 10,1 g

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss