Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vargánya-krémleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg vargánya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • fél deci napraforgóolaj,
  • 5 dkg liszt,
  • só,
  • 2 dl tejszín
  • és egy csipet petrezselyem

Elkészítés

    A friss vargányát alaposan megmossuk, a földes részeket levágjuk. Személyenként 4-5 dkg gombát kockákra, a többit vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés olajban, erős tűzön a kockára vágott gombát megpirítjuk, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, és állandó keverés mellett erős tűzön lepirítjuk. Lehetőleg enyhén sózzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A megpuhult gombát vízzel felöntjük, tejszínes habarással sűrítjük és felforraljuk. A levest átszűrjük és tálalás előtt beletesszük a pirított vargányakockákat, tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

weberjuli
Én átszűrés előtt le is mixelném. Különben kárba vész a szeletelt gomba!

Hasonló Receptek

Magazin