Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vargabéles rumos mazsolával

Hozzávalók

  • 4 ek mazsola
  • 3 cl rum
  • 1 bögre cérnametélt
  • 2 ek vaj
  • 1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 0,5 db narancs leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tekercs leveles tészta
  • 1 ek olaj
  • 1 ek porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tésztát sós vízben előfőzzük. A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a tojások sárgáját. Jól összekeverjük.
    2. A tojások fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verjük, a tálba rakom. Óvatosan összekeverjük.
    3. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenjük olajjal. Erre halmozzuk a masszát, befedjük a maradék réteslappal, és még egyszer átkenjük azokat. 
    4. A tepsit a sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá. 

Megjegyzés

A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin