Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles rumos mazsolával

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tésztát sós vízben előfőzzük. A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a tojások sárgáját. Jól összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verjük, a tálba rakom. Óvatosan összekeverjük.
  3. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenjük olajjal. Erre halmozzuk a masszát, befedjük a maradék réteslappal, és még egyszer átkenjük azokat. 
  4. A tepsit a sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá. 

Megjegyzés

A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss