Elkészítés: Kezdetnek sós vízben kifőzzük a cérnametéltet. Míg fő, a 3 tojást szétválasztjuk 2 külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük, beletesszük a túrós-tejfölös-tojásos masszába, majd a felvert tojáshabot hozzáadjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
Közben a vajat felolvasztjuk, kikenjük vele a tepsit, beleteszünk 1 db rételapot, megvajazzuk, még egy réteslapot ráteszünk, ezt is megvajazzuk kenőecsettel. Ráöntjük az elkészült masszát. Felkockázzuk az őszibarackkonzervet, ráterítjük a tetejére. A végén - külön-külön vajazva - 2 db réteslapot teszünk rá.
Előmelegitett sütőben 15 percig sütjük nagy lángon, majd a sütőt kikapcsolva még 20 percig a sütőben hagyjuk.
Elkészülés után a tetejét meghintjük porcukorral, kihűlés után felszeleteljük tetszés szerint.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre