Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Vargabéles gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 20 dkg cérnametélt
  • 7 dkg vaj
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 8 levél réteslap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliaaroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg búzadara
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • csipet só

Elkészítés

    1. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a porcukor felével.
    2. Egy tálba öntjük a túrót, ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát, gyümölcsöt, tejföl t és a búzadarát.
    3. A tojásfehérjékből a cukor másik felével, a csipet sóval kemény habot verünk, majd a túrós masszába forgatjuk.
    4. A kifőtt tésztát villa segítségével beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Olvasztott, langyos vajjal kikenünk egy kb. 20x30 cm-es tűzálló tálat, majd egyenként 3-4 levél réteslapot belerakunk úgy, hogy mindegyiket megkenjük a vajjal. Ráöntjük a tölteléket, befedjük az egyenként rárakott és vajazott réteslappal.Tetejét is meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk porcukorral.
    5. Előmelegített, 180-190 fokos sütőben, aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

      VARGABÉLES RECEPTEK - A LEGJOBB DOLOG, AMI CÉRNAMETÉLTTEL TÖRTÉNHET! >>> 

      TÚRÓS DESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

A réteslapokat úgy rakjuk a tálba, hogy kilógjon a tepsiből, a felesleget levágjuk. A tésztának így oldala is lesz, a töltelék nem folyik ki. Gyümölccsel készítve - ha az savanykás -keveset rakjunk a töltelékbe. Tálalhatjuk öntetekkel, sodóval stb.

buksz39
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes