Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles gyümölcsökkel

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a porcukor felével.
  2. Egy tálba öntjük a túrót, ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát, gyümölcsöt, tejfölt és a búzadarát.
  3. A tojásfehérjékből a cukor másik felével, a csipet sóval kemény habot verünk, majd a túrós masszába forgatjuk.
  4. A kifőtt tésztát villa segítségével beleforgatjuk a túrós töltelékbe. Olvasztott, langyos vajjal kikenünk egy kb. 20x30 cm-es tűzálló tálat, majd egyenként 3-4 levél réteslapot belerakunk úgy, hogy mindegyiket megkenjük a vajjal. Ráöntjük a tölteléket, befedjük az egyenként rárakott és vajazott réteslappal.Tetejét is meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk porcukorral.
  5. Előmelegített, 180-190 fokos sütőben, aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

    VARGABÉLES RECEPTEK - A LEGJOBB DOLOG, AMI CÉRNAMETÉLTTEL TÖRTÉNHET! >>> 

    TÚRÓS DESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

A réteslapokat úgy rakjuk a tálba, hogy kilógjon a tepsiből, a felesleget levágjuk. A tésztának így oldala is lesz, a töltelék nem folyik ki. Gyümölccsel készítve - ha az savanykás -keveset rakjunk a töltelékbe. Tálalhatjuk öntetekkel, sodóval stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss