Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg túró
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 csomag konyhakész réteslap
  • olaj (a kenéshez)

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ezután leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel. Jól lecsepegtetjük, aztán összeforgatjuk a megolvasztott vaj felével.
  2. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a megmosott citrom lereszelt héját, a maradék vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a meghámozott, kimagozott és lereszelt almát.
  3. A tojások fehérjét 1 csipet sóval felverjük kemény habbá, majd kis adagokban a túrós masszához forgatjuk, majd a tésztát is hozzáforgatjuk. Ezután egy 30 × 20 cm-es tepsibe teszünk 3 db olajjal megkent réteslapot, majd rásimítjuk a túrós masszát. Ezt lefedjük újabb 3 db olajjal megkent réteslappal. Végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük a vargabélest. Amikor elkészült, pihentessük 15-20 percig. Tejszín habbal és mentalevelekkel tálalhatjuk.

MÁLNÁS TIRAMISU MOGYORÓVAL >>> 

BANÁNOS-MÜZLIS DESSZERT >>> 

SAJTOS LEPCSÁNKA (TÓCSNI) >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss