Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy tésztából két réteg - így készíts tökéletes intelligens krémest!

Csiribí-csiribá, hókusz-pókusz-fidibusz! Csak töltsd a tepsibe a masszát, és sütés közben magától két rétegre válik – a felső piskótaszerűen levegős, az alsó pudingra emlékeztetően lágy lesz.
Az okos vagy varázssüti titka

A nem túl forró sütőben a tészta lazán összeforgatott hozzávalói közül a liszt és a tojáshab felemelkedik a piskótaréteghez, a nehezebb alkotórészek pedig lesüllyedve krémes réteget képeznek.

VARÁZSSÜTI RECEPT ITT! >>> 
5 aranyszabály, hogy szenzációs legyen a csodasütid

1. Sütőforma
Túl nagy tepsiben vagy tortaformában a rétegek vékonyak lesznek. Használj egy 24 cm-es kerek formát, ha a recept nem ad meg méretet. A szilikonformát nem kell kikenni-kibélelni, és könnyen kiszedhető belőle a sütemény. Ne használj kivehető aljú sütőformát, vagy csomagold alufóliába, mert a tészta nagyon híg és kifolyhat.

2. Tojáshab
Lazán forgasd a tojássárgájás keverékbe habverővel. Nem kell egyenletesen eloszlatni! A formába töltött massza tetejét habkártyával vagy késpengével elegyengetheted.

3. Sütés
A sütőt légkeverés nélkül, lehetőleg alsó és felső fűtéssel melegítsd elő 160 fokra. A sütit addig kell sütni, amíg a piskótaszerű felső rész aranyszínűre sül. Ha túl korán kiveszed a sütőből, akkor a rétegek szétesnek, ha pedig túlsütöd, akkor egybeolvadnak. Takard le a tésztát alufóliával kb. 45 perc múlva, miután a teteje színt kapott, nehogy túlságosan megbarnuljon.

4. Hűtés
A remegős állagú sütit rövid hűlés után a hűtőbe kell tenni legalább 2 órára, hogy fel lehessen szeletelni.

5. Pihentetés
A csodasüti akkor lesz tökéletes, ha a hűtőben pihenteted egy éjszakát vagy legalább néhány órát. Hidd, el megéri ennyit várni!

INTELLIGENS KRÉMES, AZ OKOS SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss