Előkészítés: A fügék szárát eltávolítjuk, és a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk, majd félretesszük.
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojást a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk az aprított fügét. A tésztát eloszlatjuk papírkosárkákba illetve muffinsütő formába, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 3-4. fokozat.) Sütés után a muffinokat egy sütőrácson a formákban hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a muffinokra egyenletesen elosztjuk, és kis kupacokká formázzuk. A porcukorból a kávéval mázat keverünk. Műanyag zacskóba töltjük, a sarkából kicsit levágunk, és azzal díszítjük a süteményeket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre