Vaníliasodó

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 5 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük, fokoztosan beleöntjük a forró tejet, közben a vaníliát kidobjuk. A keveréket a tűzre visszatéve addig főzzük /alacsony hőfokon/, amíg az sűrűsödni kezd.

Megjegyzés

Aranygaluskához, rizsfelfújthoz kiváló öntet. Üres fánk mellé is nagyon finom.

Rácz Árpádné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Molnár Adrián 4 évvel ezelőtt
Nekem annyira nem jött be. Ahogy sejtettem, amikor a forró öntethez adod hozzá a felvert fehérjét a madártej effektus lép életbe és nem lesz szép sima, hanem darabos. (Ezen habverővel némileg javítottam) Nem az a jó kis krémes édes élvezet,amit kerestem.
Szabó Eszter 4 évvel ezelőtt
Szia! Köszi a receptet, még annyit szólnék hozzá, hogy nagymamám úgy csinálta, hogy a tojás fehérjét felverte habbá és a langyos vanília sodóhoz keverte és így még jobb lett.

Hasonló Receptek