Vaníliás-túrós Charlotte torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 tojásból piskóta
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • baracklekvár
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 50 dtúró
  • pár kocka étcsokoládé
  • tetszés szerinti gyümölcsök (mangó, eper, kivi, mandarin stb.)

Elkészítés

    Elkészítés: 5 tojásból piskótát sütünk, majd konyharuhában feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral, visszatekerjük.

    A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk. 4 dl tejszínt keményre verünk, felverése közben hozzáadjuk a zselatinfixet. Ha kihűlt a puding, belekeverjük a túrót és 4 dl tejszín kemény habját.

    A piskótát vékony szeletekre, enyhén ferdén felszeleteljük, egy kerek tálat kibélelünk vele. A masszát beleöntjük, és befedjük a tetejét is piskótával. Letakarjuk, 1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a egy kerek tálcára.

    A maradék 1 dl tejszínt felverjük, a tortát kívülről bevonjuk vele. Gyümölccsel, csokireszelékkel tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

A kedvenc receptem.

Andrassy Katinka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin