Elkészítés: 5 tojásból piskótát sütünk, majd konyharuhában feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük lekvárral, visszatekerjük.
A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk. 4 dl tejszínt keményre verünk, felverése közben hozzáadjuk a zselatinfixet. Ha kihűlt a puding, belekeverjük a túrót és 4 dl tejszín kemény habját.
A piskótát vékony szeletekre, enyhén ferdén felszeleteljük, egy kerek tálat kibélelünk vele. A masszát beleöntjük, és befedjük a tetejét is piskótával. Letakarjuk, 1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a egy kerek tálcára.
A maradék 1 dl tejszínt felverjük, a tortát kívülről bevonjuk vele. Gyümölccsel, csokireszelékkel tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre