Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás túrókrémtorta

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 11 dkg finomliszt
  • 1 dkg kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
  • 1 citrom héja
  • ízlés szerint porcukor (kb. 4-5 evőkanál)
  • 5 dl habtejszín (ebből maradhat a díszítéshez is)
  • 2 csomag habfixáló
  • 6 lap zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat különválasztjuk, a 7 fehérjéből és 1 teáskanál citromléből kemény habot verünk. A hat sárgáját és a cukor felét (6 dkg) szintén összekeverjük. A felvert fehérjehabba óvatosan belekeverjük a maradék cukrot. A szárazanyagokat (liszt, kakaó, sütőpor) is összekeverjük, majd a fehérjehabot kanalanként a sárgájához keverjük, és minden adagot megszórunk lisztes-sütőporral. Óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön meg a hab. Formába öntjük (figyeljünk rá, hogy a tortaforma oldala ne legyen zsiradékkal kikenve, mert összeesik tőle a piskóta), és közepes lángon kb. 25-35 percig sütjük.

A krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és a citromhéjjal, robotgéppel egynemű krémmé keverjük. A habtejszínt ízlés szerinti cukorral és habfixálóval magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrókrémhez adjuk. (Valamennyit félre lehet tenni a díszítéshez.) A lapzselatint a csomagoláson írtak szerint elkészítjük, a krémhez adjuk. A piskótát tetszés szerint 2 vagy 3 felé vágjuk, megkenjük a krémmel. Hogy a piskótalap ne ázzon át, érdemes meghinteni egy kis habfixáló porral. Ha vannak szezonális gyümölcsök, lehet velük díszíteni, esetleg az egyik rétegbe is tenni belőlük, szinte bármilyen gyümölccsel jól harmonizál.

Ezek is érdekelhetnek

Friss