Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás túrókrém nektarinnal

Hozzávalók

  • A vaníliás túrókrémhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 db citromos joghurt
  • 2 dl cukrászhab (hulala) vagy habtejszín + habfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja és leve
  • Karamellizált nektarinhoz:
  • 4-5 db nektarin
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A túrót krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
    2. A Hulalát (vagy a habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
    3. A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megkeverve (rázogatva) pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük. (Amikor a karamellhez adjuk a nektarint, az kissé megkeményedik, de amikor visszatesszük a tűzre, felolvad.)
    4. A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak közöt, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

     

Megjegyzés

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin