Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás túrókrém nektarinnal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A vaníliás túrókrémhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 db citromos joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 2 dl cukrászhab (Hulala vagy habtejszín + habfix)
  • A karamellizált nektarinhoz:
  • 4-5 db nektarin
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
  2. A cukrászhabot vagy a habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
  3. A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük. 
  4. A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

    Még több isteni túrós desszert >>> 

Megjegyzés

(Amikor a karamellhez adjuk a nektarint, az kissé megkeményedik, de amikor visszatesszük a tűzre, felolvad. Pici folyadék maradjon rajta, mert kemény marad a karamell.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss