Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás túrófánk

85 perc
bonyolult
átlagos
35 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliás túrófánk tésztájához a tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojásokat, a túrót és a puha vajat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet, majd robotgép gyúrópálcájával az egészet összedolgozzuk.
  2. Meleg helyen 30 percig kelesztjük a tésztát. Ismételten átgyúrjuk, majd a masszából 35 darab gombóckát formázunk.További 15 percig kelesztjük mindet.
  3. A fánkokat bő, forró olajban, kis adagokban aranyszínűre sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük a kisült fánkokat, és papírtörlőre tesszük. Végül porcukorral meghintve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss