Vaníliás tejberizs

default user icon
22 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • kb. 2 bögre tej
  • cukor
  • fahéj
  • vanília (vaníliás cukor, vaníliaaroma, vaníliarúd tetszés szerint)
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az 1 bögre rizst felteszem főni 1 bögre vízben és 1 bögre tejben. Hozzáadok 2 evőkanál cukrot, kis fahéjat és vaníliát. Időközben kavargatom, figyelem, mert a rizs szívja magába a folyadékot, és folyamatosan öntök még hozzá tejet. Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverem a cukorral elkevert tojássárgáját. Rottyan egyet, majd elzárom, és ilyenkor keverem hozzá a habosra vert tojásfehérjét. Arra figyelni kell, hogy mielőtt a tojást beletesszük, kicsit folyékony legyen, mert a tojás sűríti!

Megjegyzés

Leírva és olvasva bonyolultabb, mint elkészíteni. Gyermekkorom édessége, a nagymamám készítette nekünk mindig így.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss Laura 2 évvel ezelőtt
Isteni lett! Köszönöm-))
Hefler Fruzsina 4 évvel ezelőtt
Másodszor csináltam,most két tojással így sokkal krémesebb lett,Nagyon Finom!!!! Mostmár nagy kedvencem a tejberizs! :) Köszönöm a receptet!!! :D
Baukó Szilvia 4 évvel ezelőtt
Isteni fincsi lett! Ahhoz képest hogy nem szeretem a gyümölcsrizst két tányérral is befaltam:) Köszönet érte!
ani 5 évvel ezelőtt
Isteni finom lett a tejberizs, ezt a receptet nem fogom elfelejteni! Köszi! :-]
Muth Antalné 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet,nagyon finom és könnyű!!!
Csikós Gabriella 5 évvel ezelőtt
Soha ennél jobb tejberizs recept!!! Kiváló!!! Imádjuk!!! köszönöm!
erdősi éva 5 évvel ezelőtt
Ma megint meg csináltam.Isteni!!!! Hogy Én milyen \"ügyes\" vagyok. Ne hagyjátok ki. Sziasztok
Abi 5 évvel ezelőtt
Elronthatatlan! Nagyon finom, könnyű, gyümölcsökkel keverve és lehűtve isteni gyümölcsrizsnek is. ;)
Miklovicz Mariann 5 évvel ezelőtt
A recept remek! én tojást nem tettem bele, és szerintem fontos, hogy kerekszemű legyen a rizs, az a tökéletes a tejberizshez!
kelemen józsef 5 évvel ezelőtt
tökéletes.

Hasonló Receptek

Magazin