Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás tejberizs szőlővel

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott rizst egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1,5 dl forró vízzel, és nagy lángon addig kevergetjük, amíg a folyadék el nem párolog róla.
  2. Folyamatosan kevergetve adagonként a rizshez adjuk a tejet, közben a kétféle cukorral és a citromhéjjal ízesítjük. A kész, krémes tejberizst 4 db pohárba kanalazzuk.
  3. Kisméretű serpenyőben felolvasztjuk a mézet, és átforgatjuk rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.

 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TEJBERIZS! >>> 

12+1 MENNYEI TEJBERIZS RECEPT - TALÁLD MEG A KEDVENCED! >>> 

TEJBERIZSTŐL A RIZSFELFÚJTIG: 8+1 ELLENÁLLHATATLAN RIZSES DESSZERT! >>>  

Megjegyzés

Fotó és food styling: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss