Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vaníliás szivárvány torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vaníliás szivárvány torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 3
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 l habtejszín (cukrozott)
  • piros-zöld-kék-sárga ételfesték

Elkészítés:

A piskótához a tisztára mosott, friss tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Legjobb, ha robotgép habverőjével dolgozunk, így biztos, hogy rövid idő alatt alapos munkát végzünk, de ennek híján a hagyományos kézi habverővel is jól boldogulunk. A keverőtál, habverő legyen zsírmentes, és egy csepp sárgája ne kerüljön a fehérjékhez, mert nem tudunk habot készíteni. A fehérjéket habbá verjük (pár csepp citromot vagy ecetet is tehetünk bele, hogy könnyebben verődjön), beleszórjuk apránként a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény lesz. A hab felverése a leglényegesebb része a piskóta készítésnek, kezdetben csak lassan verjük, egyenletesen. Ezt a műveletet folyamatosan végezzük addig, míg a hab kellőképpen nem lesz szilárd (szinte vágható), és a cukorszemcsék teljesen feloldódtak benne. A habot nem szabad túlverni sem, egyenletes, sima hab legyen, és ne verjük darabosra.

A tojások sárgáit egyenként hozzáadjuk, tovább verve a habot, majd óvatosan, hogy ne törjük a masszát, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet. Ezt a műveletet lehetőleg kézi habverővel vagy fakanállal végezzük, ügyelve arra, hogy liszt egyenletesen keveredjen el. Fontos, hogy a fakanál mindig félkört írjon fentről lefelé.

Osszuk el a tésztát úgy, hogy elég legyen egy nagyobb és egy kicsi sütőformához (utóbbit majd elfelezzük, és csak a felét használjuk).

Ha kisült a piskóta, hagyjuk hűlni.

Addig főzzük meg a pudingot, sűrűre, hogy megálljon a piskóták között. Hagyjuk kihűlni. Verjük fel a habtejszínt. Vegyünk elő 5 tálat, ebbe rakjunk 3-3 evőkanál habot. Mindegyiket színezzük meg (sárga-zöld-kék-piros-lila).

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd töltsük meg a kihűlt pudinggal. A kis sütőformában sütött piskótát vágjuk 2 felé, csak az egyik felét használjuk. Ezt a felét vágjuk félbe, és töltsük meg pudinggal.

Majd a nagyobb lapot kenjük le egyenesen fehér habbal. Ezután a közepére tegyük rá a betöltött kis piskótát, majd ezt is óvatosan kenjük le. Vegyük elő a habzsákot, sima nyomócsövet rakjunk bele, ami csak egy hurkát húz, és nem recézett szélű, töltsük bele a sárga színt. A torta aljától kezdve húzzuk meg a szivárvány útját, át a torta másik feléig. Most jön a következő szín, szorosan a sárga szín mellé húzzuk, hasonlóan tegyünk a többi színnel. Most, hogy minden szín megvan, vegyünk elő egy hajlékony kést. Tegyünk egy poharat meleg vízzel magunk mellé, mártsuk bele a kést, és a színeken húzzuk végig óvatosan, így összemossuk a színeket.

3 óráig hűtőben pihentethük, utána fogyasztható is. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót xKonix küldte. Köszönjük!

xKonix receptjeiből:
Vaníliás szivárvány torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával
Sült pulykacomb gombás krumplival Sült pulykacomb gombás krumplival
Gombás-sajtkrémes pizzalepény Gombás-sajtkrémes pizzalepény
Körtés-tejszínes sertésszelet Körtés-tejszínes sertésszelet
Pudingos brownie Pudingos brownie
Falafel II. Falafel II.
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121849_hasaalja-110.jpg Hasaalja, császárhús, dagadó

A hasaalja és a dagadó olyan része a sertésnek, amelyet viszonylag ritkán fogyasztunk, ha nem éppen egy csomag bacont emelünk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

Napi tipp
A sonka főzéséből megmaradt sonkalevet vétek kidobni, inkább készítsünk vele egy jóféle, gazdag levest. A sonkalé kiválóan alkalmas krumplilevesek, bablevesek, különféle ragulevesek alapjának. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept