Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vaníliás szivárvány torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vaníliás szivárvány torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 3
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 l habtejszín (cukrozott)
  • piros-zöld-kék-sárga ételfesték

Elkészítés:

A piskótához a tisztára mosott, friss tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Legjobb, ha robotgép habverőjével dolgozunk, így biztos, hogy rövid idő alatt alapos munkát végzünk, de ennek híján a hagyományos kézi habverővel is jól boldogulunk. A keverőtál, habverő legyen zsírmentes, és egy csepp sárgája ne kerüljön a fehérjékhez, mert nem tudunk habot készíteni. A fehérjéket habbá verjük (pár csepp citromot vagy ecetet is tehetünk bele, hogy könnyebben verődjön), beleszórjuk apránként a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény lesz. A hab felverése a leglényegesebb része a piskóta készítésnek, kezdetben csak lassan verjük, egyenletesen. Ezt a műveletet folyamatosan végezzük addig, míg a hab kellőképpen nem lesz szilárd (szinte vágható), és a cukorszemcsék teljesen feloldódtak benne. A habot nem szabad túlverni sem, egyenletes, sima hab legyen, és ne verjük darabosra.

A tojások sárgáit egyenként hozzáadjuk, tovább verve a habot, majd óvatosan, hogy ne törjük a masszát, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet. Ezt a műveletet lehetőleg kézi habverővel vagy fakanállal végezzük, ügyelve arra, hogy liszt egyenletesen keveredjen el. Fontos, hogy a fakanál mindig félkört írjon fentről lefelé.

Osszuk el a tésztát úgy, hogy elég legyen egy nagyobb és egy kicsi sütőformához (utóbbit majd elfelezzük, és csak a felét használjuk).

Ha kisült a piskóta, hagyjuk hűlni.

Addig főzzük meg a pudingot, sűrűre, hogy megálljon a piskóták között. Hagyjuk kihűlni. Verjük fel a habtejszínt. Vegyünk elő 5 tálat, ebbe rakjunk 3-3 evőkanál habot. Mindegyiket színezzük meg (sárga-zöld-kék-piros-lila).

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd töltsük meg a kihűlt pudinggal. A kis sütőformában sütött piskótát vágjuk 2 felé, csak az egyik felét használjuk. Ezt a felét vágjuk félbe, és töltsük meg pudinggal.

Majd a nagyobb lapot kenjük le egyenesen fehér habbal. Ezután a közepére tegyük rá a betöltött kis piskótát, majd ezt is óvatosan kenjük le. Vegyük elő a habzsákot, sima nyomócsövet rakjunk bele, ami csak egy hurkát húz, és nem recézett szélű, töltsük bele a sárga színt. A torta aljától kezdve húzzuk meg a szivárvány útját, át a torta másik feléig. Most jön a következő szín, szorosan a sárga szín mellé húzzuk, hasonlóan tegyünk a többi színnel. Most, hogy minden szín megvan, vegyünk elő egy hajlékony kést. Tegyünk egy poharat meleg vízzel magunk mellé, mártsuk bele a kést, és a színeken húzzuk végig óvatosan, így összemossuk a színeket.

3 óráig hűtőben pihentethük, utána fogyasztható is. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót xKonix küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



xKonix receptjeiből:
Vaníliás szivárvány torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rántott, fokhagymás tarja Rántott, fokhagymás tarja
Hentestokány felturbózva Hentestokány felturbózva
Mazsolás-sörös csirke Mazsolás-sörös csirke
Pikáns, csípős sertésfalatok Pikáns, csípős sertésfalatok
Gyümölcsös omlett Gyümölcsös omlett
Rántott sajt paradicsomos bundában Rántott sajt paradicsomos bundában
Sajtos-sonkás-szalámis tekercs Sajtos-sonkás-szalámis tekercs
Túrós-sajtos stangli Túrós-sajtos stangli
Vörösáfonyás kuglóf Vörösáfonyás kuglóf
Csokitorta túróval töltve Csokitorta túróval töltve
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125344_karcsun_110.jpg Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene!

Ahogyan múlnak az évek, egyre nő a súlyod is? Tippjeinek segítségével meggátolhatod a hízást!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125334_alma_110.jpg Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125331_fesztival_ok_110.jpg Minikonyha a sátorban - hasznos ötletek fesztiválozóknak, kempingezőknek

Javában tombol a nyár, aki teheti kempingezik, fesztiválozik, nyaral. A legtöbb kempingező, főleg a sátorlakók számára azonban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125325_gyerek_zoldseg_110.jpg 5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai „cukros-omlós” világban nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125321_tisztitokura_.jpg Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125319_kenyer_.jpg Így lesz tökéletes a kenyér!

Összegyűjtöttünk néhány megfontolandó jó tanácsot. Kenyérsütésre fel!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125317_olaj_.jpg Így süss kevesebb zsiradékkal - apró trükkök az egészségért

A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125297_lapos_has.jpg Így lesz lapos a hasad - 11 hasznos tipp

Rengeteg nő vágyik erre – ha te is köztük vagy, érdemes megfogadnod tanácsainkat!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept