Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vaníliás szivárvány torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vaníliás szivárvány torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 3
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 l habtejszín (cukrozott)
  • piros-zöld-kék-sárga ételfesték

Elkészítés:

A piskótához a tisztára mosott, friss tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Legjobb, ha robotgép habverőjével dolgozunk, így biztos, hogy rövid idő alatt alapos munkát végzünk, de ennek híján a hagyományos kézi habverővel is jól boldogulunk. A keverőtál, habverő legyen zsírmentes, és egy csepp sárgája ne kerüljön a fehérjékhez, mert nem tudunk habot készíteni. A fehérjéket habbá verjük (pár csepp citromot vagy ecetet is tehetünk bele, hogy könnyebben verődjön), beleszórjuk apránként a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény lesz. A hab felverése a leglényegesebb része a piskóta készítésnek, kezdetben csak lassan verjük, egyenletesen. Ezt a műveletet folyamatosan végezzük addig, míg a hab kellőképpen nem lesz szilárd (szinte vágható), és a cukorszemcsék teljesen feloldódtak benne. A habot nem szabad túlverni sem, egyenletes, sima hab legyen, és ne verjük darabosra.

A tojások sárgáit egyenként hozzáadjuk, tovább verve a habot, majd óvatosan, hogy ne törjük a masszát, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet. Ezt a műveletet lehetőleg kézi habverővel vagy fakanállal végezzük, ügyelve arra, hogy liszt egyenletesen keveredjen el. Fontos, hogy a fakanál mindig félkört írjon fentről lefelé.

Osszuk el a tésztát úgy, hogy elég legyen egy nagyobb és egy kicsi sütőformához (utóbbit majd elfelezzük, és csak a felét használjuk).

Ha kisült a piskóta, hagyjuk hűlni.

Addig főzzük meg a pudingot, sűrűre, hogy megálljon a piskóták között. Hagyjuk kihűlni. Verjük fel a habtejszínt. Vegyünk elő 5 tálat, ebbe rakjunk 3-3 evőkanál habot. Mindegyiket színezzük meg (sárga-zöld-kék-piros-lila).

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd töltsük meg a kihűlt pudinggal. A kis sütőformában sütött piskótát vágjuk 2 felé, csak az egyik felét használjuk. Ezt a felét vágjuk félbe, és töltsük meg pudinggal.

Majd a nagyobb lapot kenjük le egyenesen fehér habbal. Ezután a közepére tegyük rá a betöltött kis piskótát, majd ezt is óvatosan kenjük le. Vegyük elő a habzsákot, sima nyomócsövet rakjunk bele, ami csak egy hurkát húz, és nem recézett szélű, töltsük bele a sárga színt. A torta aljától kezdve húzzuk meg a szivárvány útját, át a torta másik feléig. Most jön a következő szín, szorosan a sárga szín mellé húzzuk, hasonlóan tegyünk a többi színnel. Most, hogy minden szín megvan, vegyünk elő egy hajlékony kést. Tegyünk egy poharat meleg vízzel magunk mellé, mártsuk bele a kést, és a színeken húzzuk végig óvatosan, így összemossuk a színeket.

3 óráig hűtőben pihentethük, utána fogyasztható is. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót xKonix küldte. Köszönjük!

xKonix receptjeiből:
Vaníliás szivárvány torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém
Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal
Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat) Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat)
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel
Édes tejföllel sült körtés pite Édes tejföllel sült körtés pite
Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval
Vörösboros-szilvás marharostélyos Vörösboros-szilvás marharostélyos
Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel
Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb
Diós kráteres süti Diós kráteres süti
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept