Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vaníliás szivárvány torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vaníliás szivárvány torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 3
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1 l habtejszín (cukrozott)
  • piros-zöld-kék-sárga ételfesték

Elkészítés:

A piskótához a tisztára mosott, friss tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Legjobb, ha robotgép habverőjével dolgozunk, így biztos, hogy rövid idő alatt alapos munkát végzünk, de ennek híján a hagyományos kézi habverővel is jól boldogulunk. A keverőtál, habverő legyen zsírmentes, és egy csepp sárgája ne kerüljön a fehérjékhez, mert nem tudunk habot készíteni. A fehérjéket habbá verjük (pár csepp citromot vagy ecetet is tehetünk bele, hogy könnyebben verődjön), beleszórjuk apránként a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény lesz. A hab felverése a leglényegesebb része a piskóta készítésnek, kezdetben csak lassan verjük, egyenletesen. Ezt a műveletet folyamatosan végezzük addig, míg a hab kellőképpen nem lesz szilárd (szinte vágható), és a cukorszemcsék teljesen feloldódtak benne. A habot nem szabad túlverni sem, egyenletes, sima hab legyen, és ne verjük darabosra.

A tojások sárgáit egyenként hozzáadjuk, tovább verve a habot, majd óvatosan, hogy ne törjük a masszát, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet. Ezt a műveletet lehetőleg kézi habverővel vagy fakanállal végezzük, ügyelve arra, hogy liszt egyenletesen keveredjen el. Fontos, hogy a fakanál mindig félkört írjon fentről lefelé.

Osszuk el a tésztát úgy, hogy elég legyen egy nagyobb és egy kicsi sütőformához (utóbbit majd elfelezzük, és csak a felét használjuk).

Ha kisült a piskóta, hagyjuk hűlni.

Addig főzzük meg a pudingot, sűrűre, hogy megálljon a piskóták között. Hagyjuk kihűlni. Verjük fel a habtejszínt. Vegyünk elő 5 tálat, ebbe rakjunk 3-3 evőkanál habot. Mindegyiket színezzük meg (sárga-zöld-kék-piros-lila).

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, majd töltsük meg a kihűlt pudinggal. A kis sütőformában sütött piskótát vágjuk 2 felé, csak az egyik felét használjuk. Ezt a felét vágjuk félbe, és töltsük meg pudinggal.

Majd a nagyobb lapot kenjük le egyenesen fehér habbal. Ezután a közepére tegyük rá a betöltött kis piskótát, majd ezt is óvatosan kenjük le. Vegyük elő a habzsákot, sima nyomócsövet rakjunk bele, ami csak egy hurkát húz, és nem recézett szélű, töltsük bele a sárga színt. A torta aljától kezdve húzzuk meg a szivárvány útját, át a torta másik feléig. Most jön a következő szín, szorosan a sárga szín mellé húzzuk, hasonlóan tegyünk a többi színnel. Most, hogy minden szín megvan, vegyünk elő egy hajlékony kést. Tegyünk egy poharat meleg vízzel magunk mellé, mártsuk bele a kést, és a színeken húzzuk végig óvatosan, így összemossuk a színeket.

3 óráig hűtőben pihentethük, utána fogyasztható is. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót xKonix küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



xKonix receptjeiből:
Vaníliás szivárvány torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Cseresznyével, meggyel
Az igazán első nyári gyümölcseink, mosolygóan pirosak, lédúsak és nagyon egészségesek. Levesbe, főételbe, desszertbe is remekek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kókuszos-kakós eszkimó szelet Kókuszos-kakós eszkimó szelet
Karamellás-tejszínes szelet Karamellás-tejszínes szelet
Kacsamell vele sült újkrumplival és répával Kacsamell vele sült újkrumplival és répával
Lecsós-rizses saláta Lecsós-rizses saláta
Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával
Csirkemell cukkinis bundában Csirkemell cukkinis bundában
Pórékrémleves garnélával Pórékrémleves garnélával
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125045_netpincer_statisztika_110.jpg Meglepő! A magyar a magyarosat csak pizzában szereti

Az egyik legnagyobb ételrendelési portál nagyító alá vette rendelési szoksainkat, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy mi,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125039_sajttorta_110.jpg Hűsítő finomságok: a legjobb gyümölcsös desszertek sütés nélkül

A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125032_huto_110.jpg Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125043_droetker_befozes_110.jpg Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125026_hazi_nutella_110.jpg Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó!

Nem sok ember él a Földön, aki ne szeretné a Nutellát, éppen ezért a boltban meg is kérik az árát. Megmutatjuk azonban, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125030_10_konyhai_alap_110.jpg 10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell!

Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125022_eskuvoisuti_110.jpg Facsemetés torta és fánktorony - esküvő süteménycsodák a nagyvilágból

Ahogy nálunk a grillázstorta az esküvő elmaradhatatlan kelléke, de más népeknek is megvannak a maguk tradicionális esküvői…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125007_zoldfuszerek_110.jpg Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept