Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-ribizlis muffin tejfölös koronával

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 17,5 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (1 evőkanállal félreteszünk a tejfölös krémhez)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A tejfölös krémhez:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg tejföl
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor (a fent említett tasakból)
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • 15 dkg piros ribizli (leszemezve mért súly)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval jól összekeverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. A pudingport és a sütőport elvegyítjük a liszttel, amit több részletben hozzáadunk a cukros-vajas-tojásos masszához, és jól összekeverjük.

A tésztát beleadagoljuk a papírral kibélelt muffinformába. A ribizlit elosztjuk a tészta tetején.

A tejfölös krémhez a tojást a cukorral, a tejföllel és az 1 evőkanál pudingporral jól összekeverjük, és elosztjuk a ribizli tetején, végül megszórjuk a szeletelt mandulával.

Előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeverés esetén) 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, forrón ugyanis lehetetlen kivenni belőle, én egy hegyes kés segítségével emeltem ki a muffinokat a formából.

Megjegyzés

Másfajta bogyós gyümölcs (málna, szeder, stb.) is jó választás. - Adriennke26

Ezek is érdekelhetnek