Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-puncsos madártej

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni. A galuskákat oldalanként fél-fél percig főzzük, majd szűrőre kiszedjük.

Ha végeztünk az összes felvert habbal, kikeverjük a tojások sárgáját a puncs ízű pudingporral, a vaníliarúd kikapart belsejével, hozzákeverjük a 8 púpozott evőkanál kristálycukrot, a puncsaromából egy keveset és a galuskák alól lecsepegtetett tejet. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a forró tejbe, amit a galuskákhoz használtunk, és sűrűsödésig keverjük. Nem kell felforrnia, ha már látjuk, hogy besűrűsödött, levehetjük a tűzről.

Egy tálba lerakjuk a habgaluskák egy részét, ráöntünk egy réteg madártejet, megszórjuk mazsolával. Majd megint a madártejből öntünk rá, és a tetejére is helyezünk a galuskákból.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből nekem 2 nagy tállal jött ki. Imádok mindent, ami puncsos, ez is egy nagy kedvenc. - mcsilla0515

Ezek is érdekelhetnek

Friss