Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás meggylekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 1,3 kg meggy (1 kg gyümölcshús)
  • 3 rúd vanília
  • 50 dkg befőző cukor (2:1)
  • 1/2 dl mandulalikőr

Elkészítés

    1. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk. A felét turmixgépben vagy késes aprítóban alaposan összezúzzuk. A vaníliarudakat kettéhasítjuk, és kikaparjuk a közepét.
    2. A gyümölcspépet, az egész meggyeket, a vaníliapépet és a cukrot összekeverjük. Kevergetve felforraljuk, és a forrástól számítva 3 percig főzzük. A lekvárhoz keverjük a likőrt, és tűzforrón, azonnal üvegekbe töltjük és lezárjuk.
    3. Az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.

      A legjobb meggyes receptek >>> 

      Lekvárreceptek >>> 

      Lekvárok, szörpök, dzsemek >>> 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 6 db 2 dl-es üveg lesz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin