Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás málnaparfé

MME MME
3.5/5
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 személyre:
  • A vanília parféhoz:
  • 2 vaníliarúd
  • 6 tojássárgája
  • 1,5 dl cukor
  • fél l habtejszín
  • A málnasörbethez:
  • 1,5 dl cukor
  • 1,5 dl víz
  • fél citrom héja
  • 3 dl turmixolt málna

Elkészítés

Elkészítés: Kezdjük a parféval. Vágjuk ketté hosszában a vaníliarudakat. Kaparjuk ki a belsejüket egy edénybe. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot. Állítsuk az edényt egy nagyobb edénybe, amelyben vizet forralunk. Addig keverjük a masszát, amíg egészen besűrűsödik. Vegyük le az edényt a tűzről, és addig folytassuk a keverést, amíg a krém kihűl. Verjük fel a tejszínhabot. Keverjük bele a kihűlt tojásos masszába. A most következő művelethez egy kerek, kb. 8 dl-es, és egy kerek, kb. 2 literes edény szükséges. Öntsük át az egész masszát a nagyobb edénybe. Nyomjuk bele a kisebb edényt, amíg a keverék feljön a nagyobb edény oldalán úgy, hogy a massza egy félgömböt képez (a kis edény által kiszorított részbe töltjük majd a sörbetet). Így (edényestől) fagyasszuk mélyhűtőben kb. nyolc óra hosszat. A sörbethez a vizet, a cukrot és a citromhéjat egy edényben felforraljuk. Hűlni hagyjuk. Távolítsuk el a citromhéjat. Majd adjuk hozzá a folyékony málnát. Készítsünk belőle fagyit gépben vagy esetleg kézi módszerrel. Vegyük ki a hűtőből a parfét. Távolítsuk el a kisebb edényt a belsejéből. Kanalazzuk a helyére a sörbetet. Fagyasszuk legalább nyolc óra hosszat. Tálalás előtt egy másodpercre mártsuk az edényt forró vízbe, így könnyebben, szebben kiesik a parfé. Vágjuk fel a képen látható módon szeletekre, és csokidarabokkal díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss