A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom levét és héjat, majd a tejfölt is. Majd 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A kiolvadt erdeigyümölcs-keveréket a cukorral alacsony lángon főzni kezdjük, majd amikor az összes víz elpárolgott, és szirupos lett, botmixerrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy kevés a cukrot és a vaníliamagokat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kihűlt, robotgéppel felverjük, és hozzákeverjük a mascarponét.
A tésztából kis gombócokat szaggatunk, majd kosárkaformákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk az alját és az oldalát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, beletöltjük a gyümölcspépet, csillagcsőből rányomjuk a vaníliakrémet, és néhány szem friss gyümölccsel díszítjük.