Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás kosárka erdei gyümölcsökkel

90 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom (leve és héja)
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott)
  • 20 dkg kristálycukor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • cukor
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 db vaníliarúd (kikapart belseje)
  • A díszítéshez:
  • bogyós gyümölcs

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom levét és héjat, majd a tejfölt is. Majd 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A kiolvadt erdeigyümölcs-keveréket a cukorral alacsony lángon főzni kezdjük, majd amikor az összes víz elpárolgott, és szirupos lett, botmixerrel összeturmixoljuk, és félretesszük.
  3. A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy kevés a cukrot és a vaníliamagokat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kihűlt, robotgéppel felverjük, és hozzákeverjük a mascarponét.
  4. A tésztából kis gombócokat szaggatunk, majd kosárkaformákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk az alját és az oldalát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha kihűlt, beletöltjük a gyümölcspépet, csillagcsőből rányomjuk a vaníliakrémet, és néhány szem friss gyümölccsel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss