Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás-kókuszos torta

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • A kókuszkrémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg kókuszreszelék
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 30-35 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

    Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk.

    A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

    A piskótát 3 felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Megjegyzés

Ez egy saját recept, amit az egyik hétvégén ötlöttem ki. Szerintem egyszerű és finom torta.

Watson96
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Wictorie
Köszönöm szépen :)
Watson96
Én egy 22cm átmérőjű tortaformában készítettem el. :)
Wictorie
Nagyon finomnak tűnik a recept és szeretném kipróbálni :) Csak bizonytalan vagyok a sütő forma méretével. Mekkora kellett ehhez? Köszönöm szépen előre is a választ :)
MsGinger
Én is sokalltam a margarint, sőt a krémet is. Én egy adag vaníliapudinghoz kevertem a kókuszreszeléket, a pudingba ment az édesítő, mert nem cukorral készült, és a 30 dkg margarin. Ennyit se tettem volna bele, de nem mertem kevesebbet, hátha kevés lesz... Nem lett, mindenhova jutott, a szélére is, amivel hadilábon szoktam állni egyébként. Persze ezzel kikerültem a margarin habosra keverését is, de nem is baj ;) . A tésztát 4 ek. teljeskiőrlésű búzaliszt + 2 ek. süteményliszt arányban oldottam meg, fantasztikusan puha lett! 1 evőkanállal több víz ment bele a tk. liszt miatt. És természetesen elfogyott. :)
Watson96
Nem olyan sok az. Szerintem megéri.
Oláh Jánosné
40 dkg margarin a krémhez ez borzasztó !!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin