A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy kb. 25x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a tojáshabbal, végül a sütőporral elkevert liszttel.
A massza felét a tepsibe simítjuk, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga masszára kanalazzuk. Villával összekevergetjük, és kb. 25 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
A tejben megfőzzük a pudingot, és még forrón belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a kókuszt. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt kókuszos pudinggal.
A kihűlt süteményt lapjában ketté vágjuk, megtöltjük a krém 3/4-vel, a tetejére rákenjük a megmaradt krémet, és megszórjuk kókuszreszelékkel. 3-4 órára hűtőbe tesszük, és tetszés szerint felszeleteljük.