Vaníliás keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Hozzávalók

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 10 dkg datolyacukor (ez aszalt datolya és így semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz csak aszalt gyümölcsöt)
  • 1/2 csésze kókuszzsír
  • 1/2 csésze víz (vagy használhatsz valamilyen növényi tejet is)
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • vanília

Elkészítés

    1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt és a vizet.
    2. Alaposan összegyúrjuk, addig, amíg jól formálható lágy tésztát nem kapunk.
    3. A tésztát kinyújtjuk - picit töredezhet, de nagyon jól lehet vele dolgozni. Majd sütikiszúró formával elkészítjük a kekszeket.
    4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 15 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

A datolya helyett használhatsz kókuszcukrot vagy bármilyen természetes, nem finomított édesítőt is.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek