Vaníliás-kávés muffin

Hozzávalók

  • 3 dkg keserű csokololádé apróra vágva
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 3/4 csésze forró kávé
  • 3/4 csésze liszt
  • 3/4 csésze cukor
  • 1/2 teskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 dl presszó kávé
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A muffinokhoz a csokit és a kakaóport tegyük egy tálba és öntsük le a forró kávéval, keverjük simára és tegyük a hűtőbe 20 percre.
    2. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát. Az olajat a tojással, ecettel és vanília kivonattal elegyítsük össze.
    3. Adjuk hozzá először a csokis keveréket,majd a liszteset is. Keverjük sima egynemű tésztává és töltsük meg háromnegyedig a muffin formákat.
    4. Krémhez: A tejszínt és a kávét lassú tűzön felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
    5. Ha kihűlt betehetjük a hűtőszekrénybe is, így jobban letud hűlni. Amikor elég hideg, robotgéppel addig verjük amíg szép krémet nem kapunk.
    6. Ha kihűltek a muffinok, óvatosan egy késsel kissé megnyitjuk az aljukat, ebbe töltjük a krémet nyomózsák segítségével.
    7. A tésztadarabok, amiket kivájtunk a süteményből nagyszerű díszítést adhatnak, ha húsvétra készítjük el, ahogy én is tettem, de máskor is megállja helyét. Szépen rászórjuk a tetejére, mintha földes lenne és marcipán répákat szúrunk bele.
    8. Mindvégig ugyanazt a csészét használjuk mérőpohárnak, csak akkor lesz tökéletes a süteményünk! 

Megjegyzés

Kávé imádóknak ez igazi kényeztetés ez a süti, főleg, ha még egy csésze kávé is jár mellé. :) Nyáron akár virágokkal is díszíthetjük. Kellemes sütést hozzá!

Kovács Noémi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin