Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás-karamellás Mária szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek víz
  • 10 ek porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • A karamell öntethez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • A krémhez:
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládéforgács

Elkészítés

    1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd tovább keverjük a kanalanként hozzáadott vízzel. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és könnyedén hozzáadjuk. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta háromnegyedét beleöntjük és elsimítjuk.
    2. A maradék negyedhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
    3. A karamellöntethez a cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük habtejszínnel. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Lehűtjük, majd a kihűlt piskótára kenjük.
    4. A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd lehűtjük. Ezután összekeverjük a felhabosított vajjal. A krémet rákenjük a karamellrétegre, majd erre rétegezzük a keményre vert habtejszínt. Néhány órán át a hűtőben pihentetjük, majd megszórjuk csokiforgáccsal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin