Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás grízzel töltött palacsinta gyümölcságyon – sós karamell öntettel

90 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • Töltelékhez:
  • 5 ek búzadara
  • ½ l tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 db vaníliarúd kikapart magja
  • Gyümölcs alaphoz:
  • 5 ek barnacukor
  • 1 dl víz
  • 2 db mangó
  • 1 db körte
  • csipet só
  • Sós karamell öntethez:
  • 3 ek barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl habtejszín (nem növényi!)
  • 10 db palacsinta

Elkészítés

  1. A búzadarát elkeverjük a tejjel, kristálycukorral, és tejbedarát főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és a vanília kikapart magját. A kihűlt tejbedarát összekeverjük a felvert habbal.
  2. A cukorból a vízzel szirupot főzünk és hozzáadjuk az apró kockára vágott mangót, körtét, csipet sót és összeforraljuk.
  3. A barnacukrot a vajon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a sót, és a folyékony habtejszínt. Addig forraljuk kevergetés mellett, míg kissé besűrűsödik.
  4. Az alaprecept szerint kisütjük a palacsintákat. A tészta közepét megtöltjük a tejbedara-habbal, batyukat formálunk belőle. Tányérra kis halmokat teszünk a gyümölcsből, erre helyezzük a palacsinta batyukat, melyet a karamell öntettel meglocsolunk.

KAKAÓS PALACSINTA SÓS KARAMELLEL >>> 

 

Megjegyzés

Számomra valóságos ízorgia, melyet a sós karamell megkoronáz.A tálalás pedig igazán elkápráztatja a ház vendégeit. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek