Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás grízlabda

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk.
Elkészítés: A tejet a vajjal, a cukorral, a vaníliarúddal és péppel felforraljuk. A vaníliarudat kidobjuk. A forró tejbe keverjük a grízt, és addig főzzük, amíg sűrű masszát kapunk. Átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Felforralunk 3-4 liter vizet. A hideg grízmasszához keverjük a tojást, és pingpong-labda nagyságú golyókat szaggatunk ki belőle. A forró vízbe dobjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, lecsepegtetjük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal. Az áfonyalekvárt felforraljuk a pálinkával, és a tányérok aljára öntjük. Rászedjük a gombócokat, megszórjuk a fahéjas cukorral, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 596 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss