Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-gesztenyés diós piskóta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál forróvíz
  • 3 evőkanál étolaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 20 dkg margarin
  • kevés rum
  • A tetejére:
  • 2 dl tejszínhab
  • A díszítéshez:
  • 2 teáskanál vaníliás pudingpor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1-1,5 dl víz
  • A piskóta lekenéséhez:
  • rumos tej

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet is. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük, és ezzel a keverékkel tovább keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a diós masszához keverjük.

Előmelegített sütőben 25×39 cm-es tepsiben megsütjük.

A krémet elkészítjük: a tejjel és a cukorral a pudingport sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Majd a margarinnal, a gesztenyemasszával és kevés rummal jó habosra keverjük.

A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel, a krémet rásimítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémre adagoljuk, nem simítjuk simára.

A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk, egy hurkapálcikával hullámosítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss