Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás elzászi almatorta

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek víz
  • 1 csipet só
  • 4 db piros alma
  • 1 db citrom
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. Gyúródeszkán a vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, hozzáöntjük a vizet, és egy csipet sóval ízesítjük. Jól begyúrjuk, majd egy kevés ideig hűtőben pihentetjük.
    2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsutkázzuk és felcikkezzük. A cikkeket citromos vízben félretesszük, így nem barnul meg. Ezután enyhén belisztezzük a gyúródeszkát, amin kinyújtjuk a tésztát. Feltekerjük a sodrófára, így könnyebben beletudjuk hajtogatni a kivajazott lepény formába és körbe rakjuk az alma cikkekkel.
    3. Habüstben kristálymentesre keverjük a tejszínt a porcukorral, a vanilincukorral és hozzáütjük a tojásokat. Ezzel a tejszínes krémmel leöntjük az almákat, végül 180 fokos sütőben addig sütjük a tortát, míg a tetején lévő almák aranybarnára pirulnak. 

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY>>> 

    ALMÁS DESSZERTEK AZ ŐSZRE, GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN! 85 BEVÁLT RECEPT! - VÁLOGATÁS>>> 

    FRANCIA ALMATORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin