Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-diós tálas

90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • A tojáshabhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • Tortadara

Elkészítés

  1.  A tésztához a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
  2. A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.
  3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.
  4. Előveszünk egy üvegtálat, az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük, és a tojáshab fele is rákerül. Majd jön a maradék kockázott tészta , a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízklés szerint csokidarát és (vagy) tortadarát szórunk.

DIÓS GUBAFELFÚJT

DIÓS PALACSINTAMETÉLT CSOKISZÓSSZAL 

MÉZES DIÓS SZELET 

Ezek is érdekelhetnek

Friss