Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás diócska

60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • A szóráshoz és a kenéshez:
  • porcukor
  • margarin

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és összedolgozzuk. A dióformákat margarinnal vékonyan kikenjük, és a tésztából diónyi adagokat nyomkodunk bele. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük, és még melegen óvatosan kiütjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót is. A két részt összekeverjük, és egy kevés krémmel két fél diócskát összeragasztunk.
  3. Porcukorral megszórjuk, és legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.

Megjegyzés

Bár kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri, hisz nagyon finom és mutatós süti. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss