Vaníliás darázsfészek

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 6 dkg zsír
  • 2 dl tej
  • kevés vanília
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • kevés vanília

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt tejben felfuttatjuk, beletesszük a sót, a porcukrot, aztán a tészta többi hozzávalóival jól összedolgozzuk (fakanállal), hogy keményebb kelt tésztát kapjunk.

    Fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.

    A vajat a vaníliás-fahéjas porcukorral elkeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk.

    Felállítva kikent tepsibe rakjuk 3 cm-es
    távolságra egymástól. Ezután ismét kelni hagyjuk, amíg összeérnek, majd előmelegített sütőbe toljuk.

    Ha a tészta teteje már sárgulni kezd, a cukros, vaníliás tejjel megöntözzük, és készre sütjük.

    Lekvárt kínálunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin