Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás cupcake

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A muffinhoz:
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • néhány csepp vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 3/4 dl tej
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 11 dkg vaj
  • 25-35 dkg porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 ek vaníliaaroma

Elkészítés

  1. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat minél habosabbra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával, majd egymás után alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a tejjel váltogatva apránként a vajas masszához adjuk. A papírformákat a kétharmadukig megtöltjük a tésztával, és a muffinokat az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és a tepsiben pihentetjük 10 percig. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A muffinok tetejére a vajat nagyon habosra keverjük. Beledolgozzuk a porcukor felét, majd a tejet és a vaníliaaromát. Végül apránként annyi porcukrot adunk hozzá a maradékból, amíg elérjük a megfelelő állagot. Ezután csillagcsöves habzsákból a kihűlt muffinokra nyomjuk.

Még több cupcake >>> 

Muffinreceptek >>> 

Vaníliás finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss