Keress receptre vagy hozzávalóra

Vaníliás csiga

1 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 dl langyos tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 13 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojások sárgáit, a többi hozzávalóval és az élesztővel összegyúrjuk, letakarva langyos helyen fél órát pihentetjük.
    2. Közben a töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukrokkal.
    3. A tésztát lisztezett felületen vékony téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, feltekerjük, és kb. ujjnyi szeleteket vágunk. Sütőpapírra sorakoztatjuk, fél órát pihentetjük, és előmelegített 170 fokos sütőben (légkeveréssel) megsütjük.
    4. Kb. 15 perc után a vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsoljuk, és tovább sütjük, amíg szép enyhe pírt kap a tészta, kb. még 10 percig.
    5. Porcukorral megszitálva kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

almasim 3 évvel ezelőtt
Kedves Gaby! Családunk egyik kedvenc kelt tésztája a fahéjas, kakaós csiga, az eddigi készítményeim miatt sem kellett szégyenkeznem. Most viszont a Te recepted szerint készítettem, dupla adagból, lett egy tepsi túrós batyu, egy tepsi vaníliás és egy tepsi fahéjas csiga. Csak felső fokon lehet beszélni róla, eszméletlen jó. Miután délelőtt túráztunk, már csak 1 kg lisztből készíthettem. Így ma meg kellett ismételni, szintén dupla adagot sütve, hogy szokásomhoz híven adjak belőle a gyerekeimnek és sógornőnek, nagybácsinak is. Ma fele fahéjas, fele pedig kakaós lett. Korábban olajjal kentem meg a tésztát és szórtam rá a fahéjas, vagy kakaós cukrot, de most megtapasztaltam, hogy a Te recepted szerint az igazi. Sajnos a gázszolgáltatás gyatrasága miatt - a sütőm egy jó ideje inkább aszalóként funkcionálhatna - 45 percig kellett sütni. Sajnos nincs meg a megfelelő tűzereje, hőértéke a gáznak, már a láng színéből is látni, nem szép kék, hanem sárgás rózsaszínes. Érdekes, hogy hét végén valamivel jobb a helyzet, valamint nagy ünnepekkor, Karácsony, vagy Húsvét előtt, akkor semmi probléma, de az évben több a hétköznap mint az ünnep és olyankor is szeretne az ember lánya sütni, főzni. Ezzel a fő probléma az, hogy nem mindegy, hogy kétszer annyi ideig kell sütni a tésztát, mert nem úgy sül alacsonyabb hőfokon, kiszárad. Ne haragudj, hogy ezzel terhellek, erről te nem tehetsz. Azért az érdekelne, hogy másnak is van-e ilyen észrevétele, a palackos gáz állítólag jobb minőségű, de nálam vezetékes van. Nagyon köszönöm ezt a fantasztikusan jó receptet, ezután eszerint fogom sütni a csigákat. Üdv: Margó

Hasonló Receptek

Magazin