Vaníliás créme brulée

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 8 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés

    1. Felforraljuk a tejet a 7 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
    2. Egy serpenyőbe beletesszük a 4 evőkanál cukrot és megpergeljük: nagyon kis lángon karamellizáljuk.
    3. Felverjük a a tojásokat habverővel, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és a lehűtött tejet is. Csomómentesre keverjük.
    4. Mikor a karamellizált cukor teljesen kihűlt, a krémet ráöntjük a tetejére, majd betesszük a sütőbe úgy, hogy egy nagyobb tepsibe öntünk fél liter vizet és ebbe állítjuk bele a serpenyőt, vagy a sütőtálat.
    5. Akkor sül készre, amikor a krém megszilárdul és elválik az edény oldalától. Hagyjuk kihűlni az edényben, majd borítsuk ki egy tálra, így az aljából lesz a teteje.

Megjegyzés

Créme brulée egy fantasztikus nem mindennapi ízvilágú .és állagú süti.Különleges mutatós és nagyon finom-

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek