Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokis piskótarolád vaníliás banánpudinggal

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 5 dkg vaj
  • 11 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dkg kakaópor
  • 6 db tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • A vaníliás banánpudinghoz:
  • 8 dkg banán
  • 17,5 dl tej
  • 1 tk citromlé
  • 3 db tojás
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 5,5 dkg cukor
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1 tk zselatinfix
  • 2 dl tejszín
  • A gyümölcstöltelékhez:
  • 1-2 db banán
  • 1 ek citromlé
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A piskótához megolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral és a kakaóval tálba szitáljuk. A tojásokat szátválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjéhez kis adagokban hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és lágy habbá verjük.
    2. Óvatos mozdulatokkal márványosra keverjük a sárgájás és a fehérjehabos keveréket. Kis adagokban hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és hozzáadjuk a kihűtött vajat.
    3. A masszát egy 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Meghintjük egy kevés liszttel, átfordítjuk, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
    4. A pudinghoz pépesítjük a banánt a tej felével és a citromlével. Hozzákeverünk 1 db egész tojást, 2 db tojássárgáját, a keményítőt és a cukrot. A megmaradt tejet felforraljuk a vaníliával, majd hozzáadjuk a banános-tojásos-keményítős keveréket, és besűrítjük. Akkor jó, ha kemény és fényes a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáforgatjuk  a zselatinfixszel kemény habbá vert tejszínhabot.
    5. A piskótalapról eltűvolítjuk a sütőpapírt, majd ismételten ráhelyezzük a sütőpapírra úgy, hogy a tésztamorzsás oldala alulra kerüljön. Beállítjuk, hogy a rövidebbik oldala essen felénk, a hosszából levágunk kb. 3 cm-t. A tésztalap tetején elterítjük a tejszínes pudingkrémet. Ráelyezzük a banánt, majd átkenjük a citromlével.
    6. Feltekerjük a roládot úgy, hogy először áthajtjuk a banánrúdon, majd a sütőpapír segítségével szorosan felgöngyöljük.A hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap bevonjuk felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin