Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, benne a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, letakarjuk, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a pudingot a cukorral, 4 dl tejjel az előírás szerint megfőzzük, az almákat hámozzuk, előbb négy részre, majd keresztben kis hasábokra aprítjuk, kevés citromlevet csöpögetünk rá, hogy ne barnuljon.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, kézzel a tepsi formájára egyengetjük. A pudingot melegen rákenjük, és pikkelyszerűen (egymást fedve) kirakjuk az almahasábokkal. Sütőbe toljuk, 25 percig sütjük.
A tojásfehérjét pici sóval felverjük, közben 2 részletben beleverjük a porcukrot, a fahéjat, a citromlét és a rumot, együtt kemény habbá verjük. A tojáshabot nyomózsákba töltjük és a süteményre nyomjuk (vagy rákenjük és villával borzoljuk). Szeletelt mandulával meghintjük, és 15 percre visszatesszük a sütőbe.
A tepsiben kihűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.