Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapudingos-meggyes pite

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál porcukor
  • 12 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 üveg magozott meggy
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 1 üveg meggybefőtt leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: Klasszikus piskótatésztát készítünk, nagyméretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük.

A krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingport. Kikeverjük a margarint a cukorral, és amikor kihűlt a puding, összeelegyítjük.

A meggylevet is felforraljuk, és belefőzzük a pudingport (nem kell hozzá cukor!).

Ha mindez kész és kihűlt, akkor megkenjük a tészta tetejét a krémmel, végül rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Néhány órát hagyjuk dermedni, majd szeletelve, felkockázva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss