Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapudingos gnocchi málnával

Ha eddig a gnocchira csak sós-fűszeres tésztaként tekintettél, akkor itt az ideje, hogy átgondold! Hogy miért? Máris megmutatjuk bloggerunk édesen elkészített gnocchiját, ami után egészen biztosan te is megéhezel!

Imádom a gnocchit. Általában a spenót az első dolog amit hozzápárosítok, no meg a tejszín. Valahogy a paradicsomos szószig nem jutok el soha, mert bár mindig eltervezem, hogy azzal készítem el, mégis valahogy mindig tejszínes szósz lesz a vége. Az pedig, hogy a gnocchit édes mártással készítsem el, az agyam nagyon eldugott bugyraiban merült csak fel. De végülis felmerült és ezt itt a lényeg. Készítsétek el ti is, nem fogjátok megbánni! :)


Hozzávalók (4 személyre):

2 ek + 40 g kristálycukor
1 csomag (400 g-os) konyhakész gnocchi
vaj a tálhoz
1 tasak vaníliaízű pudingpor
500 ml tej
125 g málna
3 ek darált mák
2 ek szeletelt mandula

1. Forraljunk fel 5 ek vizet a 2 ek cukorral, majd közepes lángon főzzük sziruposra. Forgassuk bele a gnocchit, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután halmozzuk egy kivajazott tűzálló tálba.

2. A pudingport keverjük simára a 40 g cukorral és 6 ek tejjel. Adjuk a többi, felforralt tejhez, és kevergetve főzzük sűrűre. Azután húzzuk le a tűzről, és forgassuk bele a megmosott, alaposan lecsepegtetett málna kétharmadát.

3. Öntsük a málnás pudingot a gnocchira, szórjuk meg a darált mákkal, valamint a szeletelt mandulával, és rendezzük el rajta a megmaradt málnát. Végül toljuk az édességet a 200 fokra előmelegített sütőbe néhány percre, majd azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 400 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Adri más finom receptjeit itt találod! 
Pudingos pite >>>
Mogyorókrémes pohárkrém >>>
Bögrés süti >>>

Fotó: Tyukodi László

Ezek is érdekelhetnek