Keress receptre vagy hozzávalóra

Gesztenyetorta vaníliapudinggal

default user icon

Hozzávalók

  • 9 db tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db gesztenyemassza
  • 5 dl Hulala

Elkészítés

    1. A tojásból, cukorból és lisztből piskótatésztát készítünk. A tésztát egy nagyobb tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárga piskótát sütünk belőle. Ha kész, kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk szét. 
    2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután kihűtjük, hozzáadjuk a porcukrot és 20 dkg gesztenyepürét, és alaposan elkeverjük. 
    3. 2,5 dl tejszínből habot verünk, és óvatosan az elkészült vajas krémbe keverjük, úgy, hogy ne törjön össze. Az elkészült habos krémmel megtöltjük a tortalapokat, és összeállítjuk a tortát.
    4. A megmaradt 2,5 dl tejszínt szintén felverjük, és ezzel, valamint a megmaradt 5 dkg gesztenyepürével ízlés szerint díszítjük a tortát. A díszítéshez használhatunk csokireszeléket, díszítőcukorkát is. (Ha keményebb habot szeretnénk, tehetünk bele habfixálót!)
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin