Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapudingos brownie-torta meggyel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A brownie lapokhoz:
  • 20 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 13 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 8 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 6-7 evőkanál barna cukor
  • vanília esszencia
  • A meggyhez:
  • 1 bögre meggy (2 dl-es)
  • 4-5 evőkanál barna cukor
  • kb. 1-1,5 dl meggylé
  • csipet fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz. Végül, beleszitáljuk a lisztet és elkeverjük.

A tészta felét sütőpapírral kibélelt formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a tészta második felével. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingporból a fenti mennyiségeket betartva pudingot főzünk. Amikor elkészült, fóliával érdemes letakarni, hogy ne álljon össze a teteje. Hagyjuk lehűlni kenés előtt. (TIPP: ha lehűlés után nem lenne szép krémes a puding, kézi mixerrel keverjük át.)

A meggyhez először a cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, majd beleöntjük a meggy levét, és addig forraljuk, míg a karamell el nem olvad. Amikor már szirup jellege van, beletesszük a meggyet és a fahéjat, majd még 1-2 percig együtt forraljuk.

Végül összeállítjuk a tortát, majd meggyel díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom csokis torta, bár nem a szépségével hódít, de az íz kárpótol mindenért.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss