Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliapuding

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat a tojások kivételével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.

Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).

Megjegyzés

Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztjuk, így önmagában is finom.

Ha a tojásfehérjét kihagyjuk és felére csökkentjük a liszt mennyiséget, vaníliasodót kapunk.

Ha a tej mennyiséget is csökkentjük (hülyeséget nem akarok írni, hogy mennyivel), akkor pl. tortába való vaníliakrémet kapunk.
- frannny

Ezek is érdekelhetnek

Friss